מספרים שהסקרנות יכולה להיות מסוכנת ולהביא אותנו למקומות לא טובים, אך במקרה שלך סקרנות היא תכונה בריאה. עובדה, ללא הסקרנות, כנראה, שלא היית כאן עכשיו. לכן נפתח בספויילר, הטקסט הזה לא נועד להפיג את הסקרנות שלך – להפך. הרעיון הוא שאת הסקרנות מפיגים במהלך סדנת ה-Weekend. זה חלק מהעניין.
אז מה זה, בעצם, סדנת Weekend?
כמו ששמה מרמז סדנת ה-Weekend היא סדנה שמתרחשת במהלך סוף שבוע במרכז הארץ, במהלכו, במשך 3 ימים, תעברו תהליך של התפתחות והעצמה אישית. הסדנה היא קבוצתית וכוללת הרבה פעילות משותפת של דינמיקה קבוצתית, אך כל משתתף עובר תהליך אישי שנועד לפתח אותו באופן איש ולתת לו כלים פרקטיים אינדיבידואלים לשיפור עצמי. העובדה שכל משתתף עובר תהליך אישי. כל זה מתרחש בלוקיישן מבודד באווירת רזורט אקסקלוסיבית. התהליך הוא אמנם אישי, אך חלק הרציונל הוא בעבודה הקבוצתית ובמפגש הבלתי אמצעי עם אנשים נוספים שרוצים לעשות שינוי בחיים ולגלות את הגרסה הכי מוצלחת של עצמם. מה קורה במהלך הסדנה תכלס? כמו שהזכרנו, חלק מהעניין הוא אלמנט ההפתעה וההתמודדות עם אתגרים מתגלגלים. לכן, ברשותכם נשאיר את הערפל ורק נספר לכם שהפעילות בסדנה בטוחה לחלוטין, לא מדובר בסוף שבוע של פעילות אקסטרים, למרות שבהחלט מדובר בחוויה שבהגדרה נועדה לאפשר לכם לעשות שינוי. איזה שינוי? זה כבר תלוי ברצונות, בשאיפות ובמטרות שלכם.
עשרות אלפי בוגרים ביותר מעשרים שנה
הסיפור של סדנת Weekend התחיל בשנת 2003. העובדה שגם היום, למעלה מעשרים שנה אחרי הוויקאנד הראשון, הקטר הזה ממשיך לדהור, מדברת בעד עצמה. בשונה מגישות אחרות לשיפור והעצמה אישית שמגיעות מתפיסה יותר טיפולית ודורשות תהליך ארוך ומתיש, בסדנת וויקנד הרציונל הוא לבצע ריסטרט בפרק זמן קצר וכחלק מעבודה קבוצתית. זה פרט ששווה להתעכב עליו, כי כשאתם מגיעים לסדנה המטרה שלכם היא שיפור עצמי, אך חלק מהתהליך קשור בעבודה ובמפגש מול אנשים אחרים שבאו לעבור מהלך דומה וחלק ניכר ממה שאתם ‘מקבלים’ קשור למה שאתם ‘נותנים’ לזולת, כי בסוף היום הכל מושתת על העיקרון היהודי הבסיסי של ‘אהבת לרעך כמוך’. אנחנו אולי אינדיבידואליים, אך החיים שלנו הם תמיד חלק מקבוצת השתייכות גדולה יותר של משפחה או קהילה אחרת. זה אולי המפתח המרכזי בסדנת וויקנד, האינטראקציה עם אנשים אחרים היא אדן בסיסי ויסודי בתהליך. חלק מהעניין הוא שבמהלך ימי הסדנה נבנית קהילה תומכת ונוצרים קשרים וחברויות שעשויים ללוות וללכת אתכם שנים רבות.
בהקשר הזה, הניסיון המצטבר חד משמעי ועד היום ניתן לפגוש בוגרים של המחזורים הראשונים שיעידו, עם ניצוץ של ברק בעיניים, על האופן שהסדנה סייעה להם לגלות ולזקק את ה’אני’ האמיתי שלהם, את מי שהיו רוצים להיות באמת וכמובן, את החברים שרכשו במהלך ה-Weekend.
קהילה אקסקלוסיבית שנבנית מפה לאוזן
אחד הדברים שאפיינו את סדנת וויקנד מאז ימיה הראשונים ומאפיין אותה גם היום הוא הפרופיל של המשתתפים. כמעט בהגדרה, סדנת וויקנד מיועדת לאנשים שבהרבה מובנים ‘עשו את זה’. במילים אחרות: אנשים מוצלחים עם קבלות – יוצרים, אנשי תקשורת ומדע, אנשי הייטק, פרסום ועסקים. אנשים שבמבט ראשון נדמה שלא חסר להם דבר ועדיין בתחושה הפנימית של עצמם משהו עוצר ומגביל אותם, הם מרגישים שהם יכולים להצליח יותר מבחינה אישית ומקצועית או מרגישים שהם יכולים להיות שלמים ומאושרים יותר. במחזורים הראשונים המשתתפים נבחרו בפינצטה ואין זה מקרה שרבים מהבוגרים הם אנשים ידועים בתחומם וחלק לא מבוטל מהם מוכרים בציבור הרחב בזכות פועלם.
ברגע שה-Weekend התחיל לתפוס הוא פשוט המשיך מפה לאוזן, בוגרי הסדנה שזיהו את הערך שהם קיבלו הפכו לשגרירים וכך באמצעות פה לאוזן וכמעט בלי פעילות שיווק ופרסום התמלאו המחזורים (ולרוב כשנרשמים מדובר בהמתנה של מספר שבועות כי מספר המשתתפים בסדנת וויקנד מוגבל והביקוש גבוה).
מתי אפשר להתחיל?
מבחינה פורמלית כל אדם בוגר מגיל 18 ואילך יכול להשתתף בסדנת וויקנד. לא נדיר שמגיעים משתתפים צעירים וכבר היו לא מעט אנשים בעשור התשיעי לחייהם שעברו את הסדנה ומצאו בה ערך רב, אך מרבית האנשים הם בוגרים שמגיעים דווקא בשיא הקריירה. יש משהו בנקודה בה כביכול הגעתם ליעד או לסביבה בה נדמה שההתפתחות הטבעית מוצתה, שמעורר תהיות חדשות – בדרך כלל זה השלב בו סדנת ה-Weekend מתגלה כדרך אפקטיבית, מטלטלת אך נעימה, לעשות ריסטרט לחיים.
תקשיבו לבוגרי ה-Weekend
בנקודה זו נעניק את זכות הדיבור לכמה מבוגרי הסדנה. למשל, הפרסומאי דיוויד אדלשטיין הגיע לוויקנד דווקא בשיא ההצלחה המקצועית, כאשר כיהן כסמנכ”ל קריאייטיב במשרד פרסום מצליח, מתאר את ההכרה וניצני השינוי שנבטו בו במהלך הסדנה: “כל אחד חווה בסדנה משהו אחר, כי לכל אדם נקודה כואבת אחרת. הדבר שאני נעמדתי מולו זה ששכחתי להיות אנושי כלפי הסביבה וכלפי עצמי. לא הייתה בי חמלה לאנשים מאחורי התוצאות שדרשתי, ולא הייתה לי חמלה לעצמי ולמחירים ששילמתי עבור התוצאות הללו. פתאום הבנתי והרגשתי שאני חי ליד החיים כמו רובוט, לא חווה אותם ונותן לתוצאות להיות הדבר היחיד שמספר לי מי אני ומה אני שווה”.
חשוב לציין שהסדנה אינה שיקוי קסמים שפותר ברגע את כל הבעיות. זה ממש לא המצב ובסופו של יום כל אחד נדרש לעשות עבודה עצמית ולעבור תהליך, אך בזכות הוויקנד אפשר להגיע להכרה ולהבין מה השינוי הנדרש. כך תיאר דיוויד אדלשטיין את התהליך שעבר בעקבות הסדנה: “ההחלטה לעבור מרובוט לבן אדם היא לא תהליך של יום, ולקחתי לעצמי שנה שהייתה מוקדשת לאימון על האותנטיות שלי. בתום השנה פתחתי את המשרד שלי”.
כך סיכמה העיתונאית והעורכת, ורד רמון ריבלין, את חוויית הוויקנד שלה: “ניסיתי הפוגה קלה מהעולם האמיתי. שלושה ימים. אחריהם התקלפתי מהשריון, ונשאר מה שמתחת: ויטאלי, נקי, ילדי. חדשה מהניילונים, נזכרתי מה אני אוהבת באמת, בדיוק כמו שילדים יודעים. וכמו רובנו, הצלחתי לקבור את זה עם השנים. תתפלאו איך הנוסחה עובדת כמו שעון, כשאתה עטוף חום ואהבה מאנשים שממיסים אותך. תגידו טריפ. שיהיה.”
קהילה של נטוורקינג ויזמים משותפים
כמו שבטח הבנתם, כל משתתף בסדנה עובר תהליך שונה, אך משיחות עם עשרות משתתפים אנחנו יכולים ללמוד על הלך הדברים והמגמות: חשיבה חיובית והתחשבות בזולת כערך מכונן מרכזי; חשיבה הסרת השריון הרגשי ומוכנות לחשוף ולהיחשף (מתוך הבנה שרק במצב החשוף והפגיע ניתן לחולל שינוי); יציאה מאזור הנוחות וחשיבה מחוץ לקופסה. כל אלו (ועוד הרבה הפתעות נוספות שנשמור לוויקנד) מייצרים דינמיקה סינרגית מעשירה ומדבקת. עובדה, כמעט ולא תמצאו ‘מאוכזבי Weekend) וגם אנשים שלא בהכרח בצעו שינוי נחשוני בחיים אחרי הסדנה מכירים בערך שלה.
מה שמוביל אותנו לנקודה מעניינת נוספת, בגלל שמדובר בדינמיקה קבוצתית, בכל מחזור ובכל קבוצה נוצרים קשרים בלתי אמצעיים בין המשתתפים. הרבה מאוד מיזמים עסקים, מערכות יחסים ויוזמות חברתיות נולדו בשל המפגש האקראי בסדנה שיצר חיבור חזק ואפקטיבי, כמו גם בקבוצות רשת הבוגרים של הסדנה. במילים אחרות: סדנת הוויקנד מתגלה גם כמנוע נטוורקינג וזירה בה ניתן לפגוש אנשים וליצור חברויות. בעידן הנוכחי שלפעמים מרגיש דיגיטלי וסינטטי מידי, גם פה הוויקנד, מייצר אלטרנטיבה רעננה.